ALES başvuru tarihleri, ales sınava giriş belgeleri

ALES  başvuru tarihleri, ales sınava giriş belgeleri

ALES başvuru tarihleri, ales sınava giriş belgeleri

Ales Başvuru Ve Sınav Tarihleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) en son 17 Kasım 2019 tarihinde yapıldı. Sorular sınava giren kişiler için ÖSYM sitesinde yayınlandı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz duyurulmadı. Peki yeni sınav başvuruları ne zaman yapılacak? Sınavın yine önceki sınavda olduğu gibi 50 Türkçe 50 matematik toplamda 100 soru olması bekleniyor. Yeni bir değişiklik olmamakla birlikte 17 Kasım 2019' da ki sınavın ne zaman açıklanacağının ardından ilkbahar dönemi sınavı için hazırlıklar başlayacak. İlkbahar dönemi sınavına ne kadar kaldı? Sınav kolay mıydı yoksa zorlaşmış mıydı? Sözel ve sayısalcılar bu durumdan memnun mu? Eskisine nazaran uzatılmış 150 dakikalık süre sınav adaylarına yeterli geldi mi? Yeni sınav için kolları sıvayan adaylar, çalışmalarına başladı ama yeni sınav ne zaman yapılacak? İşte tüm bu soruların cevabı haberin devamında...



ALES BAŞVURU TARİHİ VE SINAV TARİHİ

Sınav gününü bekleyen adaylar ALES başvuru tarihleri 5 Mart 2019 olarak belirlendi ve ÖSYM sitesinde akademik takvimde yayınlandı. Başvurunuzu ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden 5 Mart tarihinden 13 Mart tarihine kadar yapabilirsiniz. ALES sınavı ise 5 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak. Başvuru yaptıktan sonra sınav tarihi yaklaşırken ÖSYM hesabınızı kontrol etmeyi unutmayınız. ALES sınava giriş belgeleri tahminen sınav son bir hafta kala sitede yayınlanmış olacaktır.



ALES SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Adayın sınava girebilmesi için sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanını ya da T.C. kimlik kartı getirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde aday sınav salonuna dahi alınamaz. Uyruk farkı var ise mesela KKTC uyruklu ise aday fotoğrafı olan ve kimlik numarasının üzerinde yazdığı kartı getirmelidir. Henüz T.C. kimlik kartı eline ulaşmamış adaylar ise İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış, yeni kimlik kartı alıncaya kadar geçerliliği bulunan imzalı, mühürlü ve barkodlu Geçici Kimlik Kartı ile ALES sınavına kabul edilebilirler.



ALES SINAVINA GİRMEDEN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Sınav salonuna pet şişe içinde su götürmeniz mümkündür. Fakat kesinlikle etiketsiz ve amblemi sökülmüş olmalıdır. İçinde yalnızca su bulundurmalıdır. Kalem, silgi, kalemtıraş gibi malzemelere ihtiyaç yoktur. Hatta peçete de götürmeniz gerekmez. ÖSYM size bu kolaylığı sağlamaktadır. Metal, altın ya da gümüş her hangi bir aksesuar kullanmamalısınız. Henüz giriş yapmadan önce elinizden alınabilir, bir tanıdığınıza ya da girişte güvenli bölge olarak belirlenen emanet bırakma yerlerine bırakabilirsiniz. En doğrusu tabi ki bu tip durumla karşılaşmamak için önceden önlem almaktır. 
Yıllardır unutulan bir yanlışı size hatırlatmakta fayda var. Sürücü belgesi asla T.C. kimlik ykartı yerine kullanılmamaktadır. Yine meslek kartı denilen bazı mesleklere verilen mesela öğretmen, doktor, polis kartları da ALES sınavı için içeri girerken geçersiz sayılan ve asla kabul edilmeyen kartlardır. 

Ales kursu | KPSS Kursu | DGS Kursu