Hızlandırılmış KPSS Kursları Ne Zaman Başlar? KPSS ye Kimler Başvuru Yapabilir?

Hızlandırılmış KPSS Kursları Ne Zaman Başlar? KPSS ye Kimler Başvuru Yapabilir?

Hızlandırılmış KPSS Kursları Ne Zaman Başlar? KPSS ye Kimler Başvuru Yapabilir?

KPSS yani kamu personeli yerleştirme sınavı memur olup iş hayatına atılmak isteyen birçok kişiyi yakından ilgilendirmektedir. KPSS sınavına başvuru yapabilmek için lise veya üniversite mezunu olmanız yeterli olacaktır. Birçok kişiyi yakından ilgilendiren KPSS'ye öğrenciler aylar hatta yıllar öncesinden başlamaktadır. KPSS de başarılı olabilmek için KPSS kurslarına başvuru yapmaktadırlar. KPSS başvuru tarihleri 5 Mayıs 2020 ile 20 Mayıs 2020 tarihleri olarak belirlenmiştir. Bu yıl KPSS'ye başvuru yapacak öğrencilerin KPSS iyi bir puan alması için hızlandırılmış KPSS kurslarımıza tercih edebilirler. KPSS, sınav günü alan bilgisinde 1. gün 25 Temmuz 2020, 2 gün alan sınavı ise 26 Temmuz 2020 olarak belirlenmiştir.

 

KPSS Sınav Soruları

Kamu personeli seçme ve yerleştirme sınavında genel kültür ve genel yetenek olarak toplam 120 soru bulunmaktadır. Bu 120 soruda 60 tanesi genel kültür, 60 tanesi de genel yetenek sorudur. Genel yetenek kısmında bulunan sorular Türkçe ve matematik konularından oluşturulmaktadır. Genel kültür kısmındaki sorular lise coğrafya tarih ve vatandaşlık konularından oluşturulur. Sınavda 120 soru için 130 dakika verilir. Kamu personeli yerleştirme sınavında soruların hızlı ve pratik bir şekilde çözülmesi gerekmektedir. Aksi durumda süre yetmeyebilir. Sınavda zorluk yaşamamak için KPSS öncesi bir KPSS kursuna gitmek yararlı olacaktır.

 

KPSS ‘ye Kimler Başvuru Yapabilir?

Kamu yerleştirme sınavları lisans, ön lisans ve KPSS ortaöğretim gibi kategorilere ayrılmıştır. KPSS lisans sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler herhangi bir bölümün lisans programında 3 ve 4. Sınıf öğrencileri ile lisans mezunları girebilir. KPSS ön lisans sınavına herhangi bir bölümün ön lisans bölümünden mezun olmuş veya 2. sınıf öğrencileri girebilir. KPSS ortaöğretim sınavına ise lise mezunları veya lisesi son sınıf öğrencileri girebilir.