2019 DGS Tercih Robotu


2019 DGS Tercih Robotu

2019 DGS Tercih Robotu

2 yıllık ön lisans bölümünü başarılı bir şekilde tamamlayarak bitirmekte olan öğrencilerin okumuş oldukları bölümlerini daha üst düzeyde 4 yıllık eğitim ile tamamlamaları için DGS sınavına katılım sağlaması gerekmektedir. DGS sınavını başarılı bir şekilde geçen kişiler tercihlerini internet sitesi üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. 2019 DGS tercih robotuna istanbuluzmankariyer.net internet sayfası üzerinden erişim sağlayarak tercihlerinizi gerçekleştirmeniz mümkündür. Kitapçık yılı, mezun olduğunuz bölüm, puan, şehir ve bölüm seçerek tercih robotu üzerinden seçimlerinizi yapabilirsiniz.

 

DGS Tercih Robotu Ücretli Mi?

DGS tercih robotu üzerinden gerçekleştirilmekte olan işlemler için ücret alınmamaktadır. ÖSYM tarafından açıklanmakta olan kılavuza göre güncellenen tercih robotu daha kolay işlem yapmanız için hizmetinize sunulmaktadır. 2019 tercih robotuna erişim sağlamak için internet bağlantısı yeterlidir. Sınavı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerin tercihlerini mezun oldukları ön lisans programına göre Tablo 2 üzerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir. Doğru tercih oldukça önemlidir. Bu sebepten dolayı tercih işlemini tamamlamadan önce iyi bir şekilde araştırma yapılması gerekmektedir. Tablo 2 dışında yapılan tercih işlemleri geçersiz sayılmakta ve işleme alınmamaktadır. Tercih işlemi gerçekleştikten sonra tercih süresi içerisinde elektronik ortam üzerinden tercihlerde değişim yapmak mümkündür ancak tercih iptal işlemi kesinlikle gerçekleşmemektedir. Bu nedenden dolayı iyi bir şekilde araştırma yaparak seçim yapılmalıdır. Tercih sonucunda yerleştirme yapılır ve adaylar yerleştirme sonuçlarını internet sitesi üzerinden takip etmek zorundadır.

 

DGS Sınav Tercihi Ne Zaman Yapılır?

Her yıl Temmuz ve Ağustos ayların arasında gerçekleşen ve 120 sorudan oluşan DGS sınavını başarılı şekilde tamamlayan öğrenciler tercih yapmaya hak kazanmaktadır. DGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı olan kişiler yaklaşık 15 gün içerisinde tercih yapabilme hakkına sahip olacaktır. istanbuluzmankariyer.com web sitesi üzerinden DGS tercihleri ile ilgili her türlü içeriğe kolay bir şekilde ulaşım sağlamak ve site üzerinden ücretsiz bir şekilde tercih işlemlerini tamamlamak mümkündür. Tercih işlemini gerçekleştirmeden önce ÖSYM'nin kendi internet adresinden hizmete sunulmakta olan tercih kılavuzundan destek alarak seçim yapmak çok daha doğru olacaktır.

2019 tercih robotu sayfamız için tıklayın