2020 DGS Soruları Ve Cevap Anahtarı Paylaşıldı


2020 DGS Soruları Ve Cevap Anahtarı Paylaşıldı

2020 DGS Soruları Ve Cevap Anahtarı Paylaşıldı

DGS 2020 soruları, cevapları ve sonuçları için gözler ÖSYM’den gelecek resmi açıklama çevrilmişti. Sınav takviminde sonuçların açıklanacağı tarihi belirten kurum sorular ve cevap anahtarı ile alakalı de duyurusunu yaptı. Peki, DGS soruları ve cevapları nereden öğrenilecek, sonuçlar hangi tarih boyunca erişime açılacak?

DGS soruları ve cevap anahtarının açıklanması için beklenen geri sayım sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 9 Ağustos 2020 Pazar günü gerçekleştirmiş olan sınava katılan adaylara sorular ve cevaplarla ilgili duyuru yapıldı. İşte 2020 Dikey Geçiş Sınavı ile alakalı bilinmesi gerekenler…

DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM’nin açıklamış olduğu sınav takvimi içerisinde belirtilen bilgilere göre sonuçlar 9 Eylül 2020 Çarşamba günü kurumun sonuç sayfası üzerinden erişime açılacak. TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan adaylar sonuçlara burdan ulaşabilecekler.

2020 DGS Soruları Ve Cevapları Açıklandı

Sorular ve cevaplar ile alakalı ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle:

09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanmış olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunu öğrencilerin lisans öğrenimine devam edebilmeleri için yapılmakta olan  2020 Dikey Geçiş Sınavı’nın Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u  aşağıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.Osym.Gov.Tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün boyunca erişebilecektir.