2020 KPSS Lise Başvuru Kılavuzu Yayımlandı


2020 KPSS Lise Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

2020 KPSS Lise Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

ÖSYM, KPSS lise (Ortaöğretim) başvuru kılavuzunu yayımladı. Yayımlanan kılavuzda bu sınava katılacak olan tüm adayların aklına takılan merak ettiği konular cevap buldu. 

2020 KPSS Ortaöğretim Başvurularının Alınması

2020 KPSS Ortaöğretim Sınavı, ÖSYM sınav takviminde belirlenmiş olduğu gibi 22 Kasım 2020 tarihinde uygulanacaktır. 2020 KPSS Ortaöğretim Sınavı’na başvurular, 15  Eylül 2020 ile 30 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetlerinde görev almak isteyen kişilerin aday olarak katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), ise 27 Aralık 2020 tarihinde uygulanacaktır. Ortaöğretim seviyesinde DHBT'ye katılmak isteyen adayların, KPSS Ortaöğretim sınavına müracaat yapmaları ve sınava katılmaları gerekiyor.

Adaylar, müracaatlarını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri  ya da kişisel olarak saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.Osym.Gov.Tr internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

ÖSYM'den KPSS Ortaöğretim Açıklaması

Sınava müracaatta HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava müracaat işlemi yapmadan ya da müracaat için müracaat merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor.

Adaylar, sınava girebilmeleri için gerekli olan HES kodunun nasıl temin edinileceği bilgisine, Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı tüm bilgiler 2020 KPSS Ortaöğretim Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların ilgili Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ÖSYM BAŞKANLIĞI