2020 KPSS Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM Sınavı 2020 KPSS Hangi Tarihte?


2020 KPSS Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM Sınavı 2020 KPSS Hangi Tarihte?

2020 KPSS Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM Sınavı 2020 KPSS Hangi Tarihte?

ÖSYM tarafından düzenlenen kamu personeli sınavı ne zaman? 2020 KPSS sınavı hangi tarihte yapılacak? Kamu kurumlarında çalışmak için girilmesi gereken sınavlardan biri olan KPSS sınavı 2020 yılında hangi tarihte yapılacak. ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavı büyük merak içinde bekleniyor. Kamu personeli olmak isteyen gençlere avantaj sağlayan KPSS bekleyişi devam ederken bir yandan 2020 yılında hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. 2020 yılında düzenlenecek olan KPSS sınavına bu yıl ön lisans ve lisans mezunları da katılabilecek. 2020 KPSS için merak edilenleri aşağıda ki yazımızdan takip edebilirsiniz.

2020 yılında KPSS sınavı hangi tarihe düzenlenecek? ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav tarihlerinin açıklanması bekleniyor. KPSS sınavı da ÖSYM tarafından yapıldığı için sınav tarihi mera konusu oldu. KPSS sınav tarihi halk tarafından merak edilen sorular arasında yer alırken gözler ÖSYM’ye çevrildi. Kamu personeli sınavına girmek isteyen herkes büyük hazırlık içinde. Devlet kadrosuna girebilmek için KPSS sınavında ter dökecek öğrenciler büyük merak içinde bekliyor. 2020 yılında düzenlenecek olan KPSS sınavı hangi ay ve tarihte yapılacağı hakkında bilgi almak için bizi takip edebilirsiniz.

Kamu personeli olmak isteyen herkes KPSS’ye girerek devlet dairesinde yerini almak istiyor. KPSS den geçerli puanı alanlar başvuru sonrasında kamu personeli olmayı hak kazanacak. Bu yıl KPSS sınavına girecek olan öğrenciler arasında ön lisans ve lisans mezunları da yer alacak. 2 yıl boyunca geçerli olan puan ile gireceğiniz kamu dairesinde ki geçerli puana ulaşmanız gerekir. Geçen sene yapılan kamu personeli seçme sınavı sadece lisans mezunlarına açık olarak düzenlenmişti. İşte merak edilen 2020 KPSS hakkında verilen detaylar;

 

2020 KPSS Ne Zaman Yapılacak?

En son 2018 yılında 3 farklı oturum düzenlenerek yapılan KPSS birçok öğrenciye iş imkanı sundu. Oturumlar şu şekilde gerçekleştirilmişti.

Ortaöğretim mezunları için 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenerek bir çok öğrenciye iş imkanı sunarken 2019 yılında gerçekleştirilmeyen sınavın 2020 yılında yapılması bekleniyor.

29 kasım 2018 yılında Ön lisans mezunları için düzenlenen sınavda yine birçok öğrencinin yüzünü güldürdü. 2020 yılında ön lisans mezunları için yeni bir KPSS düzenlenmesi bekleniyor.

Lisans mezunları için her yıl temmuz ayında gerçekleştirilen sınav tarihinin yine temmuz ayında düzenlenmesi bekleniyor.

Yakın zamanda 2020 yılına gireceğiz. ÖSYM tarafından 2020 yılında düzenlenecek olan KPSS tarihleri bekleniyor. Merak içinde süren bekleyişin kısa sürede giderilmesi tahmin ediliyor.

 

KPSS Kim Hangi Oturumda Yer Almalı?

KPSS, kamu personeli olmak isteyen herkese ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. Kadro atamalarını belirleyen sınavda yeterli puanı almanız gerekir. Sınav farklı oturumlarda düzenlendiği için en çok merak edilen konular arasında hangi oturuma katılmamız gerektiği oluyor. KPSS sınavında en doğru davranış herkesin kendi oturumunda yer alması olacak. Kendinizi alakadar eden oturumlarda yer almanız size avantaj sağlayacağı gibi doğru oturumda yer almanızın verdiği avantajlardan yararlanacaksınız. Oturumlar şu şekilde yapılmaktadır.

  1. Lisans mezunları için düzenlenen KPSS B grubunda yer almaları doğru olacak. Memurluk için girilen sınav her 2 yılda bir yılın çift sayılı tarihlerinde düzenlenir. Lisans mezunu olup memurluk için girilecek oturumda geçerli puanı alma durumunda istediğiniz yer tutuyor ise sizde kamu personeli olabileceksiniz.
  2. Lisans mezunları için KPSS A grubunda yer almanız doğru olacak. Devlet dairesinde müfettişlik vb. dallara atanabilmek için her yıl gerçekleştirilen KPSS A grubunda yer alınmalıdır. Sınav sonrasında alınan puanın yeterli olması halinde sizde devlet dairesinde istediğiniz dala başvurarak kamu personeli olma hakkına sahip olabileceksiniz.
  3. Ön lisans ve ortaöğretim mezunları için düzenlenen KPSS oturumu ise 2 yılda bir yılın çift tarihlerinde gerçekleştirilen KPSS ön lisans ve KPSS ortaöğretim sınavlarında yer almalı. Size uygun düzenlenen bu sınavlardan geçerli puanı alan öğrenciler kamu personeli olma hakkına sahip olacak. Her yıl gerçekleşen sınavda bu oturumlara yer verilmeyip, yanlış girilen sınavlarda Kamu dairesine girme şansınız olmayacak.
  4. KPSS ÖABT, öğretmen olmak isteyen adaylar için düzenlenen sınavdır. Öğretmen olabilmek Öğretmen Adayı Bilgi Testi’nden geçerli notu almaları gerekir. Öğretmen atanabilmek için girilmesi mecbur olan sınavlar arasındadır. Öğretmen adayları KPSS lisans ve KPSS Eğitim birimleri sınavına girmeleri gerekir. Bu 2 sınav her yıl gerçekleştirilip, bazı gruplar için KPSS ÖABT sınavı düzenlenmektedir. Öğretmenlik eğitimi alan her öğretmen adayı bu sınavlardan geçerli puan almaları gerekir. Bu sınav sonrasında atama hakkı kazanırlar.

 

Yeni açılacak KPSS Kursları hakkında bilgi almak için şubemizi arayabilirsiniz.