2020 KPSS yerleştirme takvimi, KPSS oturumları ne zaman yapılacak ?


2020 KPSS yerleştirme takvimi, KPSS oturumları ne zaman yapılacak ?

2020 KPSS yerleştirme takvimi, KPSS oturumları ne zaman yapılacak ?

2020 KPSS oturumları için geri sayım yavaş yavaş başladı. Milyonlarca memur adayı heyecanla KPSS sınav tarihlerinin açıklanmasını beklemektedir. Çok sayıda kişi memur olabilmenin ve bir kamu kurumuna yerleşebilmenin hayalini kurmaktadır. Memur olabilmek için pek çok aday sınavlara çalışmakta ve emeklerinin karşılığını almak için sınav zamanını beklemektedir. Memur adayları için beklenen gün geldi. KPSS sınav maratonu sınav tarihlerinin açıklanmasıyla daha bir heyecanlı hale gelmeye başladı. Sınav tarihlerinin açıklanmasıyla adayların eksik kaldıkları yerlere daha çok çalışmak için gayret göstermesi beklenmektedir.

Sınava kısa bir süre kalmakta ve en kısa zaman içinde memur adayları için sınav olması beklenmektedir. Buna göre adayların sıkı çalışması önerilmektedir. Merakla beklenen sınav tarihleri artık belli olmaktadır. 2020 KPSS yerleştirme takvimi ve sınav süreçleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından duyurulmuştur.

KPSS sınav tarihleri olarak lisans, önlisans ve ortaöğretimler için genel sınav takvimi şu şekilde açıklanmıştır; KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavlarının ekim ve kasım aylarında yapılması planlanıyor. KPSS lisans sınavlarının ise temmuz ayı gibi yapılması düşünülüyor. Lisans düzeyinde KPSS sınavına girecek olanlar için 25-26 Temmuz tarihlerinde sınavın yapılması düşünülmektedir. KPSS 2020/1 tercihlerinin 14- 21 Temmuz arasında, 2. Tercihlerin ise 17- 24 Aralık zamanlarında alınması planlanmaktadır.

 

Önlisans mezunları 12 ile 25 Ağustos arasında başvuru yapabilecektir 18 Ekim’de ise önlisanslar için sınav tarihidir.

Ortaöğretim mezunları ilse 21 Ağustos ile 7 Eylül arasında başvuruda bulunabilecektir. Ortaöğretim mezunları için sınav tarihi ise 8 Kasım’dır.

 

Din hizmetleri sınavı için başvurular 29 Eylül ile 7 Ekim arasında olması planlanmakta, sınav tarihi ise 22 Kasım’dır. Tercih işlemleri ise 9 Mart ve 29 Mayıs 2020 tarihlerinde adaylar taleplerini bildirebilecek 14 ve 21 Temmuz arasında da ilk tercihlerini yapabilecektir.

KPSS 2020/2 için talepler 10 Ağustos ve 30 Ekim arasında değerlendirilecek, tercih işlemleri ise 17 ile 24 Aralık arasında yapılacaktır. Adaylar bu tarihleri iyi takip ederek başvuru ve tercih zamanlarını iyi takip etmelidir.

Kpss Kursu | DGS Kursu