2021 ALES Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?


2021 ALES Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2021 ALES Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

12 Kasım 2021 Cumartesi günü düzenlenen ALES/3 sınav sonucunu merak edenler Google arama motorunda ilk sıralarda yerini aldı. ALES/3 sınavına girenler sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Durum böyle olunca en çok aranan sorular arasında ALES/3 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak oldu. Kaç puan alacağını merak edenler, sınav sonuçlarını merakla bekliyor. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES/3 sınav sonuçları için resmi tarihi merak edenler Google arama motorundan sorgulamaya başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen ALES/3 sınavı sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Binlerce adayın katıldığı ALES sınavının değerlendirme sonuçları ÖSYM tarafından duyurulacak.

ALES sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak öğrenme imkanına sahip olabileceksiniz.  Sonuçların Aralık ayı içerisinde duyurulacağı hakkında bilgi verilmişti.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen sınav otomatik değerlendirme sonucunda 2021 ALES sınav sonuçları ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden duyurulacak. ÖSYM’nin takvimine göre 16 Aralık 2021 Perşembe günü TC kimlik numaranız ve şifreniz ile ALES/3 sonuçlarını öğrenebileceksiniz.