2021 DGS Başvuru ve Sınav Takvimi


2021 DGS Başvuru ve Sınav Takvimi

2021 DGS Başvuru ve Sınav Takvimi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen iki yıllık eğitimini tamamlayıp Dikey Geçiş Sınavına girerek kariyerini yükseltmek isteyen öğrenciler, DGS 2021 sınavının ne zaman yapılacağı hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak istiyor. DGS 2021 başvuru tarihi ve sınav takvimi hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak istiyorsanız haberin devamı yazımızda…

2021 Dikey Geçiş Sınavı Başvuru tarihi ve Sınav takvimi hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler internette araştırmalara başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından organize edilen DGS sınavı ne zaman?

2021 DGS Takvimi

İki yıllık lisans programını yükselterek 4 yıllığa tamamlamak isteyen öğrenciler, DGS sınavı hakkında bilgi almak isterken ÖSYM tarafından sınav takvimi hakkında bilgi geldi.

DGS sınavına katılmak isteyen adaylar için başvuru tarihi 21 – 31 Mayıs 2021 olarak belirtildi. Geç başvuru tarihi olarak 8 Haziran tarihi verildi.

DGS sınav tarihi ise 11 Haziran 2021 tarihinde düzenlenecek.

Sınav sonrasında ise DGS sınav sonuçları 12 Ağustos tarihinde açıklanacağı ÖSYM resmi sayfası üzerinden açıklanarak kafalardaki sorular giderildi.

DGS Sınavına Kimler Katılabilir

2 yıllık lisans programını tamamlayarak 4 yıllığa geçiş yapmak isteyenler.

Meslek yüksekokulları, açık öğretim ön lisans programını tamamlamış öğrenciler.

Aynı yıl içerisinde staj programı dışında ki tüm şartları yerine getirmiş olan öğrencilerde başvuru yapabilecek.

KKTC meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları aynı şekilde yurt dışında eğitimlerini tamamlamış öğrencilerde sınava başvuru yapabilir.