2021 DGS Ne Zaman Yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı Seneye Hangi Tarihte Olacak?


2021 DGS Ne Zaman Yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı Seneye Hangi Tarihte Olacak?

2021 DGS Ne Zaman Yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı Seneye Hangi Tarihte Olacak?

2020 DGS 9 Ağustos Pazar günü gerçekleştirildi. 2 yıllık üniversite bölümlerini bitirdikten sonra 4 yıla tamamlamak isteyen adaylar, Dikey Geçiş Sınavı'nda sayısal ve sözel bölümlere ait soruları yanıtlarlar. Bu sınav 150 dakika sürmektedir. Adaylardan toplamda 120 soruyu yanıtlamaları isteniyor. Adaylar DGS sorularına ve cevaplarına sınav sonrasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişebiliyorlar. Bu yıl, sınavı iyi geçmeyen adaylar daha iyi sonuç alabilmek adına 2021 DGS için yeniden hazırlanacaklar.

2 yılık üniversite bölümünü tamamlayanlar, 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmek için DGS'ye giriyorlar. Sınava giren adaylardan sayısal ve sözelden bölümlerden oluşan toplamda 120 soruyu, 150 dakika içerisinde cevaplamaları isteniyor. Dikey Geçiş Sınavı soruları ve cevapları sınavın yapılmasının ardından soru kitapçığı ile birlikte ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlanıyor.  

2021 Dgs Tarihi Ne Zaman Açıklanacak?

2021 DGS için tarih henüz belli olmadı. ÖSYM sınav takvimi yıllık olarak belirlendiği için, 2021 sınav takvimi belirlendiği zaman DGS sınav tarihi de aynı zamanda açıklanmış olacaktır.

Dikey Geçiş Sınavı Nedir?

Dikey Geçiş Sınavı’nın kısaltması DGS’dir. 2000 yılından itibaren meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olduktan sonra örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrencilere uygulanmakta olan bir sınavdır. Dikey Geçiş Sınavı, ÖSYM tarafından her yıl yaz ortasında yapılmaktadır.

Kimler Dgs'ye Başvuru Yapma Hakkına Sahiptir?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, Dikey geçiş sınavına başvurabilmek için ilk olarak meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranmaktadır. Sınavın yapılacağı sene son sınıfta olup da staj dışındaki tüm mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler.

Dgs Konuları Nelerdir?

DGS sınav sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. bulunmaktadır. Sayısal bölüm matematik ve geometri sorularından oluşmaktadır. Sözel bölüm ise muhakeme gücünü ölçen ve anlama dayalı olan paragraf sorularından ve biraz da dil bilgisi sorularından oluşmaktadır.