2022 ALES Sınav Ücreti Ne Kadar? Hangi Bankaya Yatırılır?


2022 ALES Sınav Ücreti Ne Kadar? Hangi Bankaya Yatırılır?

2022 ALES Sınav Ücreti Ne Kadar? Hangi Bankaya Yatırılır?

ALES sınavı için yapılacak olan başvuralar 21 Şubat da başladı ve bu başvuru tarihi 3 Mart tarihine kadar devam etti. ALES yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının tarihi ise 17 Nisan olarak belirlenmiştir. Sınav tarihini sabırsızlık ve büyük bir heyecanla bekleyen adaylar 2022 ALES sınav ücreti ne kadar diye düşünmektedir.

2022 ALES sınav ücreti hangi bankaya yatırılır gibi soruların cevabını da merak etmektedir. Her sene değişen eğitim sistemi ve sınav bedelleri ALES sınav adaylarını belirsizliğe yönlendiriyor. ALES hakkındaki sınav ücreti ve ödeme şekilleri ile ilgili olan bilgilendirmeler yazımızın devamında yer almaktadır.

Ales Sınav Ücreti Ne Kadar?

Geçen sene girilen ALES sınavının başvuru bedeli 145 TL iken 2022 döneminde bu bedel 185 TL olarak belirlenmiştir. ALES sınavına müracaatlar ise üç yolla yapılabilmektedir. Bu yollar;

  • ÖSYM’nin online başvuru adresi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden bireysel olarak yapılabilir.
  • ÖSYM Başvuru Merkezlerine gidilerek oradaki görevliler aracılığı ile başvurulabilir.
  • ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması indirilip, uygulamadan giriş yapılarak başvuru yapılabilmektedir.

Yapılan başvuru sonrasında başvuru süresi içinde ALES sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlamış olurlar.

Ales Sınav Ücreti Hangi Bakaya Yatırılmalıdır?

Ales sınavı için başvuru işlemi tamamladıktan sonra sınav bedeli yatırılmalıdır. Adayların müracaat form kılavuzlarının son sayfasında belirtildiği gibi Akbank, Albaraka, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, İNG Bank, İşbankası ile bu sayılan bankaların tüm şubelerinden ve internet bankacılığından ales sınav bedeli yatırılabilir. Ayrıca Ziraat Bankasının mobil ve internet bankacılığından, Vakıf Katılım Bankası’nın ATM’lerinden ve tüm şubelerinden ödeme yapılabilmektedir.

Sınav ücreti yatırılacağı zaman ÖSYM’nin internet sayfasındaki e-İŞLEMLER yazan yerdeki ÖDEMELER seçeneğinde yer alan kredi kartı/bana kartı sekmesinden de ALES sınav ücreti yatırılabilmektedir. Bankadan yapılan ödemelerde banka görevlisine TC kimlik no ise birlikte isim, soy isim ve girilecek sınavının adı yazdırılmalıdır. İşlem sonrasında bizzat sınava girecek kişinin dekont ta bu bilgilerin yazıp yazmadığını kontrol etmesi kişinin yararına olacaktır. Başvuru tamamlandıktan sonrada bu dekontun saklanmalıdır.