2022 DGS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?


2022 DGS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

2022 DGS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Eğitim hayatının on iki senelik kısmını tamamladıktan sonra ki adımlar üniversite kapısıdır. Mezun öğrenciler boş kalmamak için ya da 2 yıllık yeter diye ön lisans eğitimi alıp tamamlar. Sonrasında aynı bölümü devam ettirmek adına DGS yani dikey geçiş sınavlarına girerek 4 yıllık okumaya karar verir. İki yıllık üniversite hayatını 4 yıllık döneme tamamlamak isteyenlerin DGS sınavına girmeleri şarttır. Bunun için DGS başvuru dönemi takibi yapmaları önemlidir.

DGS başvuru tarihleri 13 Mayıs ile 23 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır. Bu dönem içinde mazeretli olup başvuru yapamayanlar geç başvuru tarihi olan 31 Mayıs dönemine kadar başvuru kaydı yaptırmalıdır. Bu tarihi de geçirenlere bir sene daha DGS zamanını beklemek zorunda kalacaktır. Bu sebeple başvuru tarihlerini son güne bırakmamak da fayda olacaktır.

2022 DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? DGS Ücreti Ne Kadar Olacak?

Ön lisanstan lisans programlarına geçiş yapmak isteyenler başvurularını yaptıktan sonra ÖSYM sınav takviminde yer alan dikey geçiş sınav tarihi 3 Temmuz’dur. Sınava girip sorularını cevaplayanların sınav sonuçları ise 12 Ağustos da açılanacaktır.

DGS başvuru ücreti 2021 yılında 150 TL olarak belirlenmişti. Ancak 2022 DGS sınav ücreti bu dönem için henüz açıklanmadı. 2022 sınav ücretinin ne kadar olacağı 2022 kılavuzu yayınlandığı zaman belli olacaktır. Dikey geçiş sınav ücret açıklandığı an sınav bedelinin ne kadar olduğu haberlerimizi arasında okuyabilirsiniz.