2022 KPSS Orta Öğretim Ön Lisans


2022 KPSS Orta Öğretim Ön Lisans

2022 KPSS Orta Öğretim Ön Lisans

Kamu Personeli Seçme Sınavının kısaltımı olarak bilinmekte olan KPSS, ÖSYM tarafından gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen kişilerin katılım sağlamakta olduğu KPSS sınavında KPSS Orta Öğretim Sınavı her 2 yılda bir düzenlenmekte ve adaylar belirli bir sınır bulunmaksızın sınava katılım sağlayabilmektedir. 2022 KPSS sınavını büyük bir heyecanla bekleyen adaylar sınav tarihlerini araştırmaya başladı.  2022 KPSS Orta Öğretim Ön Lisans sınavına orta öğretim okullarından ya da ön lisans programlarından mezun olan tüm kişiler katılım sağlayabilmektedir. Ön lisans bölümünden mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS sınavına katılım sağlayamamaktadır.

2022 KPSS Orta Öğretim Ön Lisans Sınav Tarihi

2022 KPSS Orta Öğretim Ön Lisans sınav tarihi belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2022 KPSS Orta Öğretim Ön Lisans sınavının 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşeceği duyuruldu. Sınava katılım sağlamak isteyen adayların başvuru yapabilmesi için belirlenen tarih aralığı ise 1 Eylül 2022 ile 13 Eylül 2022 olarak belirtildi. 13 Eylül 2022 tarihinden sonra yapılan başvurular işleme alınmayacağı için memur olmak isteyen ve KPSS sınavını büyük bir sabırsızlıkla bekleyen adayların tarih aralığına dikkat ederek başvuru yapması oldukça önemli.

KPSS Orta Öğretim Sınav Soruları

2022 KPSS Orta Öğretim Ön Lisans sınav soruları toplam 120 sorudan oluşmaktadır. Bu soruların kapsamında ise 60 adet genel kültür ve 60 adet genel yetenek soruları yer almaktadır. Sınava katılım sağlayan adaylara toplamda verilen sınav süresi ise 2 saat 10 dakika gibi bir süreci kapsamaktadır. Sınavda başarılı sonuç alabilmek için genel olarak internet üzerinden yayınlanmakta olan geçmiş dönemde çıkan sorular üzerinde çalışma sağlamak oldukça etkilidir.