2022 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?


2022 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

2022 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

Heyecanlı bekleyiş sona erdi. YKS sonucunu öğrenmek isteyenler için ÖSYM sonuç ekranı açıldı. Hemen ÖSYM’nin kendi sitesini ziyaret ederek YKS sonuçlarına bakabilirsiniz. Şimdilerde ise YKS tercihleri ne zaman yapılmaya başlayacak sorusu gündem oldu. YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercihi nerde, nasıl yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN, 18-19 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirdikleri YKS sonuçlarının ÖSYM’nin sayfasından açıklandığını duyurdu. Bunun üzerine YKS tercihlerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

2022 YKS Sonuçları Ne Zaman Yapılacak?

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu bu hafta içerisinde yayımlanacağı hakkında bilgi verildi. Tercih işlemleri ise 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacağı duyuruldu. YKS sonucunu öğrenen adaylar 27 Temmuz – 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YKS Sonuç sorgulama

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN gerçekleştirdiği açıklamada 18-19 Haziran 2022 tarihinde 3 oturumda gerçekleştirilen 2022-YKS sonuçlarını öğrenmek için http://sonuc.osym.gov.tr internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Sonuçlar buradan kişisel verileriniz ile açıklanacaktır. Sonuçların tüm adaylar için hayırlı olmasını temenni ederim dedi.