2024 ÖSYM Sınav Tarihleri Açıklandı!


2024 ÖSYM Sınav Tarihleri Açıklandı!

2024 ÖSYM Sınav Tarihleri Açıklandı!

Öğrenciler ve veliler için beklenen an geldi çattı: 2024 ÖSYM sınav tarihleri açıklandı! Yeni yılda gerçekleşecek sınavlar, milyonlarca öğrencinin geleceğini şekillendirecek. İşte 2024 yılında yapılacak ÖSYM sınavlarının tarihleri ve detayları:

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

YKS, Türkiye'deki üniversiteye giriş sınavları arasında en önemlisi olarak kabul edilir. Bu yılki YKS, 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. İki gün süren sınavda, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç ayrı oturum bulunacak.

 

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)

Önlisans mezunlarının lisans programlarına geçiş yapabilmek için girdiği DGS, 22 Temmuz'da gerçekleşecek. Bu sınavda, adaylar genel kültür, genel yetenek ve alan bilgisi testlerine tabi tutulacaklar.

 

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)

KPSS, kamu sektöründe çalışmak isteyen adaylar için oldukça önemli bir sınavdır. 2024 KPSS, 8 Temmuz'da gerçekleşecek ve farklı alanlarda mezun olan adaylara yönelik farklı oturumlar sunacak.

 

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)

YDS, yüksek lisans ve doktora programlarına başvuran adayların İngilizce dil yeterliliklerini ölçen bir sınavdır. Bu sınav, 3 Haziran'da yapılacak.

Yukarıda belirtilen tarihler dışında yapılacak olan diğer sınavlar ve güncellemeler için ÖSYM'nin resmi web sitesini takip etmekte fayda var. Tüm adaylara başarılar dileriz!