2024 YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM TYT, AYT, YDT Tarihleri Açıklandı!


2024 YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM TYT, AYT, YDT Tarihleri Açıklandı!

2024 YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM TYT, AYT, YDT Tarihleri Açıklandı!

Üniversite hayali kuran milyonlarca genç için YKS sınav takvimi açıklandı. 2024 başvuru tarihi Şubat ayı içerisinde tamamlanmıştı. Sınav takvimi ile birlikte TYT, AYT ve YDT tarihleri de belli oldu.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Türkiye'deki üniversite adaylarının en önemli sınavlarından biridir. 2024 YKS sınavının tarihleri merak edilmekte ve öğrenciler bu önemli sürecin ne zaman gerçekleşeceğini araştırmaktadır. Bu makalede, 2024 YKS sınavı tarihleri ve önemli detaylar hakkında bilgi vereceğiz.


Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Nedir?


YKS, Türkiye'deki üniversitelere giriş için yapılan bir sınavdır. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç ana bölümden oluşur. Bu sınav, öğrencilerin lisans programlarına giriş yapabilmeleri için gereklidir.


Sınavın Amacı ve Önemi


YKS'nin temel amacı, öğrencilerin üniversiteye girişte gösterdikleri akademik yetenekleri ölçmektir. Bu sınav, öğrencilerin hangi alanlarda başarılı olduklarını belirlemek ve üniversiteye yerleştirme sürecini adil bir şekilde gerçekleştirmek için kullanılır.


Sınav Tarihleri Ne Zaman?


YKS sınavı genellikle 8- 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Her yıl, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde gerçekleştirilen YKS 8 Haziran 2024 tarihinde Temel yeterlilik testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde de Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı, 9 Haziran öğleden sonrada Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı gerçekleşecek.


2024 YKS Tarihleri Nelerdir? Kaç Dakika Sürecek?


2024 YKS sınavı tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. Bu yılın sınav tarihleri şu şekildedir:


Temel Yeterlilik Testi (TYT): 8 Haziran 2024 Cumartesi Saat: 10.15’te başlayacak. Sınav süresi: 165 dakika.


Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 9 Haziran 2024 Pazar Saat: 10.15’te başlayacak. Sınav süresi: 180 dakika.


Yabancı Dil Testi (YDT): 9 Haziran 2024 Pazar Saat: 15.45’te başlayacak. Sınav süresi: 120 dakika