SMMM Sınavına Nasıl Hazırlanmalı? SMMM Sınavına Nasıl Hazırlanır?


SMMM Sınavına Nasıl Hazırlanmalı? SMMM Sınavına Nasıl Hazırlanır?

SMMM Sınavına Nasıl Hazırlanmalı? SMMM Sınavına Nasıl Hazırlanır?

SMMM SINAVINA NASIL ÇALIŞILMALI? SMMM SINAVINA NASIL HAZIRLANMALI?

SMMM MUHASEBE DERSİNE NASIL ÇALIŞILMALI?
SMMM staj başlatma sınavında 20 tane Finansal Muhasebe ve 8 tane de Maliyet Muhasebesi olmak üzere toplam 28 soru sorulmaktadır. Bu derslerde daha az hata yapmanız sizleri amacınıza ulaşma konusunda başarıya ulaştıracak ve rakiplerinizin önüne geçmenize neden olacaktır. Muhasebe derslerini çalışırken yapılacak ilk iş hesapların işleyiş düzenini öğrenmektir. Özellikle aktif- pasif, borç ve alacak kaydı mantığını iyi kavramak gerekmektedir. Yazarak çalışılması ve soruların çözülüp daha sonra soru çözerken yapılan hataların gözden geçirilerek düzeltilmesi başarı şansınızı arttıracaktır. Özellikle gelir tahakkukları-gider tahakkukları, gelecek aylara ait giderler- gelecek yıllara ait giderler gibi dönem ayırıcı hesaplara dikkat edilmesi gerekmektedir. Maliyet Muhasebesinde de işlem kabiliyeti kazanmak ve bu dersle ilgili konuların mantığını doğru bir şekilde oturtmanız bu dersten gelebilecek soruları rahat çözmenizi sağlayacaktır. Maliyet Muhasebesi dersinde özellikle konuları öğrenme aşamasında çözümlü sorulardan destek almalıyız. Muhasebe dersi için yapacağınız yoğun soru çözümü hata yapma riskinizi azaltacaktır. %30 Konu %70 Test olarak çalışın. Ne kadar çok soru çözerseniz o kadar kazanma şansınız artar. Sonuçta yeni soru üretmenin zor olduğu bir alan muhasebe. Bol bol soru çözün. Bol bol soru çözmenizin mali müşavirlik staj sınavında size zaman  anlamında da katkısı olacağını unutmayın.

 

SMMM HUKUK DERSİNE NASIL ÇALIŞILMALI?
Gireceğiniz SMMM Staja Başlama Sınavında 5 tane hukuk dersi bulunmakta ve bu derslerin her birinden 6'şar soru sorulmaktadır. Yani Alan Bilgisi sorularının % 30’unun Hukuk sorularından oluşuyor. Bu soruların çok az kayıpla atlatılması sizleri rakiplerinizin önüne geçirecektir. Bu yüzden temel kavramları ve herhangi bir hukuki olayın gerçekleşmesi için gerekli olan şartları eksiksiz bilmeniz gerekiyor. Ayrıca özellikle hukuki süreçlere ve sürelere çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Hukuk dersleri sözel dersler olduğu için unutulmaya en müsait dersler arasında yer alır. Özellikle sizin için günün en verimli saatlerinde hukuk derslerini çalışmanız sizler için daha iyi olacaktır. Bu dersleri unutmamak için bol tekrar ve soru çözümü gerekmektedir. Sınav öncesi hukuk derslerindeki temel kavramları hızlı bir şekilde hatırlamanız ve tekrar etmeniz sizlere kolaylık sağlayacaktır.

 

SMMM EKONOMİ- MALİYE DERSİNE NASIL ÇALIŞILMALI?
Ekonomi- Maliye derslerinden 12 soru sorulmaktadır. Bu sorulardan 6 tanesi Ekonomi dersinden, 6 tanesi ise Maliye dersinden gelmektedir. İktisat dersinde yapılması gereken dersin içeriğinde yer alan bilhassa grafiklerdeki temel mantığı anlamaktır. Özellikle ekonomi dersinin içeriğinde yer alan grafikler ders çalışırken mutlaka çizilmeli grafiklerin dikey ve yatay ekseninde yer alan değişkenlerin birbirleriyle olan ilişkisi iyi kavranmalıdır. Soru çözerken de önce sorunun size ne sorduğunu iyi anlamanız gerekir. Ekonomi derslerindeki teoriler hızlı şekilde gözden geçirilerek ve tekrar edilerek çalışılmalı, gerektiğinde yazarak çalışılmalıdır.

Maliye dersi daha sözel bir ders olduğundan bu dersle ilgili yapılması gereken konuları bol soru çözümü ile tekrar etmektir. Maliyedeki belli başlı konuların soru çözümü ile pekiştirilmesi yararlı olacaktır.

 

SMMM Staj Başlatma Sınavına Etkili ve Verimli Derse Nasıl Çalışılır?

Etkili ve verimli ders çalışmanın en iyi ölçütü zamanı etkin kullanmaktır. Öncelikle disiplinli bir program yapılmalıdır.  Ders çalışmaya başlayan bir kişinin en az 1 saat çalıştıktan sonra 10 dakika ara verip daha sonra 1'er saatlik periyotlarla ders çalışmaya devam etmesi etkinliği arttıracaktır. Özellikle ders çalışmaya erken saatlerde başlanması çok önemlidir. Ne kadar çok fedakarlık o kadar çok başarıyı beraberinde getirecektir. Herkes bu sınava hazırlanırken farklı yollarla sınava hazırlanma yolunu seçecektir. Kişini etkin ve verimli çalışması gerektiğinde çalıştığı derslerle ilgili bilgi eksikliğini giderecek şekilde destek alması gerekebilir. Özellikle disiplinli bir çalışma başarının anahtarı olacaktır. Çok çalışmak değil düzgün ve yararlı olabilecek bir şekilde sınava çalışma daha önemlidir. Bildiğiniz üzere gireceğiniz sınav yoğun ve programlı bir çalışma sürecini başarıyla tamamlayanların kazanabileceği bir sınavdır. Sınava hazırlık sürecini erken başlatan ve bu süreci sıkışık bir program yerine belli bir sürece yayıp devamlı çalışarak geçiren bir kişi sınavda başarılı olma ihtimalini ciddi bir şekilde arttırmaktadır. Bu sınava hazırlanan her aday moral ve motivasyonu yüksek tutarak gerektiğinde kendini alışkanlıklardan vazgeçerek bu sınava odaklamalıdır. Özellikle sınava hazırlık sürecinde doğru kaynaklardan ders çalışmak ve dershane desteği alarak çalışmayı tavsiye ederiz. Dershane sisteminde kaynak eksikliği giderilecek ve disiplinli çalışma kendiliğinden oluşacaktır.

 

Öyleyse SMMM sınavına hazırlanıyorsak ve Smmm sınavına verimli ders çalışmak istiyorsak dikkat etmemiz gereken  hususlar.


1-Kendi Güvenoyunuzu alın ve Kendinize Sormalıyız.

İnanç her zaman büyük başarılara beraberinde getiren bir olgudur.

 

2-Sınavı Kazanabileceğinize İnanmak ve bu İnanç uğruna savaşmalıyız.

Aynı yaşamımızı nasıl belirliyor isek bu sınavda da bir yol haritası belirlemek gerekir yani bir çalışma planı yapmak gerekir. Özel dershanelere gidiyor isek yoğun ders çalışma planına sahip olacağımızı unutmayalım. Kendiniz çalışıyor iseniz mutlaka ders notları soru kitapları ve örnek sorular edinin. Kendinizi bu inanca odaklayalım ve bu uğurda çabalayalım. Bu zaman diliminde kendimizi çalışmaya adamaktır.

3-Doğru Planlama ve Çalışma Planı yapmalıyız.

Kendimizi kandırmadan zamanımızı etkili ve verimli kullanarak ve gerekirse kendimizi tüm alışkanlıklarımızdan soyutlayarak (TV izleme ve sosyal medya gibi) Planlı çalışma programı yapmalıyız.

 

4-Sosyallikten Uzak Ders Çalışmaya odaklanmalıyız.

Ders çalışmak için her dersten her gün 15 dakika ile veya her derse belirli bir gün vererek konu çalışmaya başlamalısınız. Her ünite sonunda ise ünite ile ilgili tüm çözüp, önemli gördüklerinizi not almalısınız. Bir ders programı çalışma tablosu yapıp, daha sonra bu tabloya uymak en doğrusudur.

 

5-Düzenli Ders Çalışma ve Çok Test Çözmeliyiz.

Düzenli çalışma ile çözülen her sorunun size ne kadar katkı yaptığını belli bir süre sonunda anlayacaksınız. Kendinizi soru çözmeye yorun. Ancak unutulmamalıdır ki soru çözmek sürekli olduğunda pozitif katkı sağlamaktadır. Bu nedenle çalışmalarımız sürekli olmalıdır. Çok soru çözmek ve tekrar mutlaka başarıya etki edecektir. Diğer önemli bir husus da Kişinin çalışırken kafasını toplaması ve adeta tek unsur olarak sınavı düşünmesidir. Diğer yaşamsal tüm sorunları sınava çalışma döneminde elimizden geldiğince ertelemeliyiz.

 

ÖZET OLARAK

  • Hedef Koymalıyız
  • Kendimize güvenmeliyiz.
  • Plan Yapmalıyız
  • İnançlı ve Kararlı Olmalıyız
  • Düzenli Çalışmalıyız 
  • Bol bol Soru Çözmeliyiz
  • Moral ve motivasyonu hep yüksek tutmalıyız
  • Kafamızı toplayıp ve derslere yoğunlaşmalıyız
  • Sınava odaklanmalıyız.

 

Diğer kurslarımız için Tıklayın -->> Ales kursu | Kpss Kursları