2020 kpss yks, dgs, sınavı ne zaman, OSYM sınav takvimi

2020 kpss yks, dgs, sınavı ne zaman,  OSYM sınav takvimi

2020 kpss yks, dgs, sınavı ne zaman, OSYM sınav takvimi

Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Takvimi

Her yıl bir sonraki yılın sınav başvuru, sınav tarihleri ve sınav sonuçlarının açıklanacağı zaman dilimlerini periyodik bir takvim içerisinde açıklamaktadır. Kurum, öğrencilerin sınavlara ilişkin her türlü sorun ve kaygılarını ortadan kaldırma adına sınav başvuru ve tarihlerini en kısa sürede açıklama hasiyetini göstermektedir.

2020 yılında tüm sınav ve tarihleri ayrıntılı olarak periyodik bir tabloda öğrencilerin kurumun web sayfasında ulaşma imkanı vermektedir. Öğrenciler dışında memur adayları, akademik alanda kariyer hedefleri olan adaylar, ön lisans eğitiminde mezun veya mezun durumda kişileri de yakından ilgilendirmektedir.

Kurum, en büyük görevlerinden biri öğrenci adaylarının rahat ve hızlı bir şekilde her sorunun karşısında bilgiye ve çözüme ulaştırmasıdır. Kendi misyonu ve vizyonu, öğrenci odaklı ve sınavlar ile öğrencilerin başarı seviyesini ölçmektir. Başarılı öğrencileri, devlet veya özel üniversitelere öğrencinin tercihleri arasından başarı puanına göre yerleştirmektir. Kurum, öğrencilerin üyelik işlemlerini öğrenci seçme ve yerleştirme aday işlemleri üzerinden yapabilmesine imkan vermektedir. ÖSYM, geçen yıldan başlayan yeni bir değişiklik ile adaylar önce başvurusunu yapması ile daha sonra ücret yatırmasına olanak sağladı.

Ösym sınav takvimi ile bir ilk yaparak zamanından önce sisteme yüklemiştir. Bu sistem ile öğrencilerin hazırlıklarına ve bilgiye daha hızlı ulaşmasını sağlamaktadır.

Ösym sisteminde yükseköğretim, Dgs (dikey geçiş sınav), ALES (akademik lisansüstü eğitim sınav) ve KPSS (Kamu personeli seçme sınav) 2020 sınav başvuru ve sınav tarihleri açıklanmıştır.

Sınav Tarihleri

Öğrenci adayların sınav başvuru ve tarihleri sürekli olarak araştırması ve kendi alanları ile ilgili DGS,KPSS veya ALES "sınavı ne zaman” olacak soruları karşısında cevap aramaktadır. ÖSYM sınav takvimi ve tarihleri açıklaması ile bütün kaygıları ortadan kaldırmıştır.

2020 KPSS YKS, sınav tarihleri geçen yıl ile aralarında benzerlik göstermektedir. Geçen yıl aynı tarihler arasında gerçekleştirilmiştir. Kamu personeli seçme sınavı 2 oturum üzerinden gerçekleşmektedir. Kamu personeli seçme sınavı 1’inci oturumun 25 Temmuz ve 2’inci oturumun  26 Temmuz 2020 yılında gerçekleştirilecektir.  Kamu personeli seçme sınavı başvuruları 25 Mayıs 2020 yılında gerçekleştirilecek.

Dikey geçiş sınavı, ön lisans mezunu veya mezun olabilecek öğrencilerin başvuru yapabilmesi için ÖSYM sınav takvimi içerisinde 13-21 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklamıştır. DGS sınav tarihi ise 5 Temmuz 2020 yılında yapılacak.

Yükseköğretim 2020 sınavı ise 3 aşamadan gerçekleştirilmektedir. 1’inci oturumda yeterlilik sınavı ve 20 Haziran 2020 yılında yapılacak. 2’inci oturumda alan yeterlilik sınavı ve 21 Haziran 2020 yılında gerçekleştirilecektir. 3’üncü oturumda yabancı dil yeterlilik sınavı ile 21 Haziran 2020 yılında öğrenci adayları sınav maratonu yaşayacaktır.

Aday İşlemleri

Adaylar, ÖSYM sitesinin öğrenci işlem merkezi üzerinden başvuru, sınav sonuçları, bilgi değişikliği ve evrak süreci başvuru işlemlerini gerçekleştirme imkanı vermektedir. Kurum, adayların siteye giriş yapabilmesi adına başka alternatifler sunmaktadır. Adaylar e-devlet üzerinden işlem merkezine giriş yapabilmektedir. Adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleri ile hesaplarını kullanabilmektedirler.