2022 EKYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2022 EKYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2022 EKYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda müdür yardımcısı olarak görev almak isteyen kişilerin katılım sağlamakta olduğu EKYS sınavına katılım sağlayabilmek için en az 2 yıl öğretmenlik yapmış olmak gerekmektedir. 2022 EKYS sınav sonuçlarını büyük bir heyecanla bekleyenler 2022 EKYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sürekli olarak araştırıyor. 80 soruluk testlerden oluşmakta olan EKYS sınavının sonuçlarının 08 Nisan 2022 tarihinde ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden açıklanacağı duyuruldu. Sınava katılım sağlayan adaylar bu tarihten itibaren T.C kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sınav sonuçlarına erişim sağlayabileceği gündeme geldi.

2022 EKYS Sınav Sonuçları Açıklandı

Adayların büyük bir merakla beklediği 2022 EKYS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda adayların sınav sonuçlarına 08 Nisan 2022 tarihinden itibaren saat 10’dan sonra erişim sağlayabileceği duyuruldu. 100 puan üzerinden yapılan hesaplamalarda sadece doğru cevapların değerlendirmeye alınacağı yanlış cevapların ise dikkate alınmayacağı belirtildi. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyurularda adayların merakla beklediği sınav sonuçları belli oldu. Başarılı olan adaylar ise Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda müdür yardımcısı olarak görev alabilme hakkına sahip bulunuyor.

2022 EKYS Sınav Soruları

2022 EKYS sınavına katılım sağlayabilmek için adayların birtakım koşulları taşıyor olması zorunlu tutulmakta. Buradaki en önemli kural ise EKYS sınavına katılım sağlamak isteyen adayların en az 2 yıl öğretmenlik görevini tamamlamış olması zorunluluğu olarak belirtiliyor. 2022 EKYS sınavı toplamda 80 sorudan oluşmaktadır. 2022 EKYS sınav soru dağılımları ise aşağıda belirtilen şekilde olacaktır;

  • Genel Kültür konu içeriklerinden 16 adet soru.
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi konu içeriklerinden 8 adet soru.
  • Değerler eğitimi konu içeriklerinden 8 adet soru.
  • Eğitim ve öğretimde etik konu içeriklerinden 8 adet soru.
  • Eğitim bilimleri konu içeriklerinden 24 adet soru.
  • Mevzuat konu içeriklerinden 16 adet soru.

 

Yukarıda belirtilmekte olan konu içeriklerinden oluşan sorular toplam 80 adet sorudan oluşmakta olup her bir soru test şeklinde adaylara sorulmaktadır.