2023 DGS Konuları Ve Soru Dağılımı

2023 DGS Konuları Ve Soru Dağılımı

2023 DGS Konuları Ve Soru Dağılımı

Dikey geçiş sınavının kısaltımı olarak bilinmekte olan DGS sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için uygulanmakta olan bir sınavdır. Her yıl düzenlenmekte olan DGS sınavına katılım için herhangi bir kısıtlama bulunmamakta ve sınava katılım için adaylar isterlerse her yıl başvuruda bulunabilmektedir. Yeni sınav dönemi 2023 yılında gerçekleşecek olan DGS konuları belli oldu. 100 sorunun yer almakta olduğu sınavda 2023 DGS konuları sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testinden oluşmaktadır. Sayısal bölümde ağırlık olarak mat-1 konuları, grafik ve mantık sorularını içerirken sözel bölümde ise anlam. Paragraf ve mantık konularını kapsamaktadır. 2023 DGS soru dağılımı ise 50 adet sözel ve 50 adet sayısal olmak üzere gerçekleşmektedir.

2023 DGS Sınav Süresi

2023 yılında gerçekleşecek olan DGS sınavı için sınav süresi 2 saat 15 dakika olarak belirlenmiştir. Bu süre zarfında adaylar 100 adet soruyu cevaplayarak sınavlarını tamamlamaktadır. DGS sınavına katılarak eğitimlerini 4 yıla yükseltmek isteyen pek çok aday sınav gününü büyük bir heyecanla beklemekte. ÖSYM tarafından gerçekleştirilmekte olan sınava ilişkin tüm detaylar ve duyurular ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden güncel olarak paylaşılmaktadır. Adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sınavlara ilişkin tüm güncel duyuruları kolay bir şekilde takip edebilmektedir.

DGS Sınavı Nedir?

Üniversitede 2 yıl eğitim gören öğrenciler DGS sınavına katılım sağlayarak eğitimlerini 4 yıla kadar uzatabilmektedir. DGS sınavının amacı ise adayların işlem yapma ve akıl yürütme düzeylerini ölçmektir. DGS sınavı yılda bir kez düzenlenmektedir. Her yıl yılda 1 defa düzenlenmekte olan DGS sınavının 2023 yılında hangi tarihte gerçekleşeceği konusunda henüz bir duyuru yapılmadı. Adaylar 2023 DGS sınavının açıklanacağı tarihi büyük bir heyecanla bekliyor.  Lise mezunu, açık öğretimde eğitim görmüş olan 4 yıllık lisans mezunu ve lisans mezunları DGS sınavına katılım sağlayamamaktadır. DGS sınavına sadece yüksek öğretim kurumlarının lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen adaylar katılım sağlayabilmektedir.