DHBT Sınavı Başvuru Tarihi

DHBT Sınavı Başvuru Tarihi

DHBT Sınavı Başvuru Tarihi

KPSS puan sahibine olan kişilerin KPSS başarı sırasına göre adaylar belirlenmektedir. Kadroya alınacak kişilerini 3 katı kadar aday başarı sırasına göre sözlü sınava tabi tutulacaktır. KPSS DHBT sınavı için başvuru için adaylar ücretlerini ilgili bankaya yatıracaklardır. DHBT sınavı ile Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam -Hatip ve Müezzin- Kayyum, sözleşmeli veya açıktan atanacak kadroları belirlenmektedir. DHBT sınavı 22 Kasım 2020 tarihinde yapılacaktır. Sınava girecek adayların sınav yeri ile ilgili bilgilerini ÖSYM'nin resmi internet sayfasından öğrenebilirler. Bu bilgiler için T.C. kimlik numaraları ve şifreleri gerekmektedir.

DHBT Sınavı İçin Gerekli Bilgiler

DHBT sınavı ile kadro alacak kişiler ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sınavı ile belirlenmektedir. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi kısaca DHBT sınavına katılacak adayların KPSS başvurusu yapmış olmaları gerekmektedir. DHBT sınavı Kur'an Kursu Öğreticisi, Müezzin-Kayyum ve İmam-Hatip kadrolarına atanacak kişilerin belirlendiği bir sınavdır. DHBT sınavını 2014 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılmaktadır. ÖSYM tarafından yapılacak, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi 22 Kasım 2020 tarihinde yapılacaktır. DHBT sınav başvuruları 29 Eylül ile 7 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınavda adaylara 40 sorudan oluşan alan bilgisi testi verilecektir. Sınav süresi 60 dakikadır. Sınav sonuçlarının 17 Aralık 2020 tarihinde açıklanacağı ifade edilmiştir.

DHBT Konuları

DHBT sınavında toplam 40 soru bulunmaktadır. İlk 20 soru temel din bilgisi konularından oluşmaktadır. Bu sorular öğrenim düzeyleri için ortak sorulardır. Bu testte, İslami İnanç Esasları, Kur’an Bilgisi, İslam İbadet Esasları, Siyer ve İslam Ahlakı konularından sorular bulunmaktadır.  Testte yer alan ikinci 20 soru adayların öğrenimlerine göre değişiklik gösterecektir. Bu teste Tefsir, Hadis, Akaid, Fıkıh, Kelam, Dini Hitabet, Dinler ve Mezhepler, İslâm Tarihi konularında sorular sorulacaktır. Adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın önünde olmaları gerekmektedir. Adayların giriş belgelerinin ve nüfus cüzdanı veya pasaportlarının yanlarında olması gerekmektedir.