ÖSYM AİS DGS Tercih Başvurusu 2020

ÖSYM AİS DGS Tercih Başvurusu 2020

ÖSYM AİS DGS Tercih Başvurusu 2020

DGS tercihleri başladı! Çeşitli ön lisans bölümlerindeki iki senelik eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen yüz binlerce aday için Dikey Geçiş Sınavı sonuçları geride bıraktığımız haftalarda ilan edilmişti. Aday öğrenciler, o günden beri beri 2020 DGS tercih kılavuzu ile birlikte üniversite kontenjanları, taban puanları gibi tercih süreci hakkında önemli konularla ilgili bilgi edinmeye çalışıyordu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya ile, DGS tercih dönemi başlatıldı ve DGS tercih işlemleri alınmaya başlandı.

Yerleştirme işlemi sırasında, 2020 DGS Başvuru kılavuzu içerisinde bulunan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Bu yüzden adayların tercihlerini yapmadan önce mutlaka ilgili kılavuzu dikkatli bir şekilde incelemeleri ve tercih dönemi boyunca yayınlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir. 

DGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Meslek Yüksek okullarından mezun olan ve Açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına yerleştirilmesi için yapılacak olan işlemler ÖSYM tarafından yürütülecektir. Bu işlemler, Dikey Geçiş Sınavı ile alakalı yerleştirme esaslarını kapsamaktadır. Yerleştirme işleminde bu bilgiler ile beraber, 2020-DGS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatli bir şekilde incelemeleri gerekiyor.

Tercih işlemlerinin gerçekleştirilme tarihi 25 Eylül ile 2 Ekim 2020 tarihleri arasıdır. Adaylar, tercihlerini kişisel olarak İnternet elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayınlanan Tablolardan yararlanmaları gerekiyor.