Ales Sınavı Ne Zaman Yapılıyor? Ales Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ales Sınavı Ne Zaman Yapılıyor? Ales Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ales Sınavı Ne Zaman Yapılıyor? Ales Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

 

Ales Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ales sınavında ter döken adayların sınav sonuçları ne zaman açıklanacağını bir an önce bilmek istiyor. Ales sınavında yüksek puan almak isteyenler de bakıldığı zaman varını yoğunu ortaya koymuştu. Sınavdan sonra sonuçların ise hangi tarihte açıklanacağı merak konusu olmaya başladı. Sınav sonuçları içinde heyecanın dorukta olduğunun altını çizmemiz gerekiyor.Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının bu sene zarfı içerisinde üçüncüsü gerçekleşmiş oldu. Yurt genelinde ise pek çok adayın katılmasıyla sınav gerçekleşmiş oldu. Ales sınavında çoğu aday önlerine çıkan soruları yanıtladı. Zorlu sınav karşısında ter döken adaylarda  sonuçları öğrenmek adına araştırmaları da arttırmaya başlamış oldu. 2019 ALES/3 sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak  öğrenmek isteyen kişiler yazımızın devamında ayrıntılı bilgilere sahip olmaya başlayacak.  Sonbahar dönemi için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim sınavının giriş tarihi ise 17 Kasım olmuştu. Akademik anlamda bir kariyer elde etmek isteyan adaylar için bakıldığı zaman Ales sınavının önemi bir hayli fazladır.

 

Ales Sınavı Ne Zaman Yapıldı?

ALES sınavı, Türkiye'de yükseköğretim kurumlarında yer almak isteyen adayların tewr döktüğü sınavlardan biri olarak karşımıza ALES sınavı çıkıyor. Her yıl toplam da 3 defa olmak üzere düzenlenen ALES sınavını ise ÖSYM hazırlıyor. Yükseköğretim kadroları içerisinde yer almak isteyen adaylar için ALES sınavının önemi bir hayli fazla olduğunu söylememiz gerekiyor. ALES sınavının tarihine bakıldığı zaman 17 Kasım 2018 tarihinde olmuştu. 19 Eylül 2018/ 27 Eylül 2018 başvuru tarihi gerçekleşmişti. Sınava giren adayların da sımav sonuçlarını öğrenebileceği tarih hakkında bilgi verildi. Buna göre 20 Aralık 2018 tarihinde sınav sonuçları açıklanmış olacak.

Sınava giren ve yükseköğretim kadrolarına atanmayı düşünen kişilerde ÖSYM sayfasına giriş yaparak sınav hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olacaklar. Bu sayede ÖSYM sayfasından sınav sonuçlarını görecek olan kişilerde kaç puan aldıklarını ve başarı sıralamalarını inceleme şansına da sahip olmaya başlayacak.

 

Ales Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanmış Olacak?

17 Kasım 2019 Pazar günü ter dökmüş olan adayların sınava dair açıklanma tarihinin ise 12 Aralık 2019 olarak belirlendi. Sınav sonuçlarının öğrenilmesi adına yapmanız gereken ise hemen ÖSYM sayfasına   T.C. Kimlik/Y.U.Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak  öğrenme şansına sahip olacaklar. ÖSYM Sayfasında ki sınav sonuçlarını mobil program aracılığı ile öğrenmeye başlayacaklar. Böylelikle heyecanın kat ettiği dönemde sınavdan kaç puan almış olduklarını öğrenmeye başlayacaklar. Sınavda ki puanlamada sıralamayı belirlemek adına son derece büyük önem arz ediyor. Öyle ki sınav da bölümlere ait yanlış ve doğru cevaplarda sıralamayı belirlemeye yardımcı olacak. ALES sınavına göz atıldığı zaman da sonuç bilgilerinin Türkçe ve İngilizce şeklinde iki kısımda olacağını söyleyebiliriz. Sınav sonuçlarınızı hemen görmek istiyorsanız o halde yapmanız gereken ise  sonuc.ösym.gov.tr adresi  adresine TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmaktır. Böylelikle karşpınıza sonuç ekranı çıkmış olacak.

 

Ales Sınavı Ne Zaman Yapılıyor?

Ülkemizde ÖSYM tarafından hazırlanarak sunulan sınavlardan birisi de ALES olduğunu söylememiz gerekiyor. ALES sınavının ne zaman ve kaç kez yapıldığı da sınava girecek kişileri merak eden bir konu olarak gün yüzüne çıkıyor. Yükseköğretim kurumlarında,  eğitim görevlisi, araştırma görevlisi, eğitim öğretim planlamacısı, uzman çevirici kadrolarına atama yapmak istenildiği zaman ALES sınavının önemi de bir hayli fazla artmaya başlıyor. Ales sınavının ise ilkbahar döneminde 1 ve sonbahar döneminde 2 olmak üzere toplam da yılda 3 defa yapıldığını söyleyebiliriz.

 

Ales Kursu  | KPSS Kursu | DGS Kursu